Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-diós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg kristálycukor
12 dkg darált dió
1 cs. sütőpor
16 dkg finomliszt
10 evőkanál víz

Krémhez:
16 dkg darált dió
8 evőkanál tej
16 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 cl sütőrum

Bevonathoz:
1 tábla tej tortabevonó
2 ek étolaj

Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.

Tanácsok:
A receptet én is kaptam, de nagyon finom, ezért osztottam meg veletek is!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas sütemény » Csokis-diós muffin I. » Kakaós-meggyes sütemény » Bugátsza.(Krémes sütemény)
» Habos-almás sütemény » Csokis-diós szelet » Szilveszteri sütemény » 3 perces egyszerű sütemény
» Zselés, hűtött sütemény » Kirándulók süteménye » Bögrés sütemény » Pudingos sütemény
» Csokis aprósütemény » Almás-habos sütemény » Kakaós-epres sütemény » Gyömbéres teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.