Tutireceptek.hu fejléc

Csokis fondant recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g vaj
4 ek kakaópor
100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
2 tojás
2 tojássárgája
120 g cukor
100 g liszt

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet.
A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Tanácsok:
A formát kivajazni és kakóporral meg kell szórni.
Valamint mi bögrébe csináltuk és így kicsit tovább kellett sütni, aszem kb 20 perc volt.


A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-karamellás körték » Csokis szalámi 2 » Csokis-túrós rakott rétes » Omlós csokis keksz
» Csokis-mandulás habcsók » Csokis tekercs » Csokis barackos piskóta » Muffin(csokis és Fahéjos)
» Tejszínes-csokis piskóta » Csokis gombóc » Duplán csokis keksz » Csokis keksz szalámi
» Sanyika csokis szelete » Csokis kehely » Csokis mogyorós Brownie » Joghurtos csokiszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.