| Csokis madeleine receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7,5 dkg margarin, 5 dkg étcsokoládé, darabokra törve, 7,5 dkg finomliszt, fél evőkanál cukrozatlan kakópor, teaszűrőn átszitálva, 2 db tojás, 7,5 dkg cukor. a tepsik előkészítéséhez olvasztott, langyos margarin, a tálaláshoz porcukor. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kikenjük kevés olvasztott margarinnal. Betesszük a tepsiket a hűtőbe, hogy a margarin megdermedjen a horpadásokban, és haladunk tovább az előkészítéssel. A margarint és a csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni. A lisztet és a kakóport összekeverjük, és magunk mellé készítjük. Ezután megcsináljuk a tésztát. A tojásokat robotgéppel nagyon alaposan összehabosítjuk a cukorral, ami azt jelenti, hogy legalább 7-8 percig járatjuk a gépet, hogy sűrű és habos masszát kapjunk. Ha ez megvan, fakanállal apránként beleforgatjuk a kakós lisztet, majd a kihűlt, vajas csokit. Az elkészült tészát kiadagoljuk a madeleine-tepsi horpadásaiba, és a sütiket 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, porcukorral megszórjuk őket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |