Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéhab 4 személyre recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 tojás fehérje
1 csipet só
2 ek. tejszín
10 dkg tortabevonó

Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval 1/2 perc alatt habosra verjük. 1 ek. cukrot beleszórunk, majd kemény habbá verjük, és hidegre tesszük.
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és szintén hidegre tesszük.
A tortabevonót egy deszkára tesszük, és apróra vágjuk, hogy gyorsabban olvadjon.
A csokit vízfüdőben felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk, és kissé lehűtjük.
A tojáshabot egy nagy tálban a tejszínhabbal óvatosan összekeverjük. A kihűtött tortabevonót rácsorgatjuk, és jól összekeverjük. Legalább 3 órára hűttőbe rakjuk.
Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk, és a habból forgató mozdulattal nagyobb darabokat szaggatunk. Adagonként 2 db-ot tálalunk, és csokireszelékkel, félbevágott eper szemekkel díszítjük.

Tanácsok:
Tipp: A fehér habhoz a torabevonó helyett fehér csokit veszünk, és 3 levél beáztatott zselatint is adunk hozzá, különben nem lesz kemény a hab.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Csibe78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-béles (6 személyre) » Reszelt máj (4 személyre) » Csokoládéhab » Banánbólé 10 személyre
» Babedli (4 személyre) » Pulao csirke (6 személyre) » Töltött kacsa (4személyre) » Rakott hús 4 személyre
» Kakaós kuglóf 4 személyre » Sajttorta (6-8 személyre) » Birkafasírt (8 személyre) » Francia csokoládéhab
» Raguleves ( 4 személyre) » Tejszines hús 4 személyre » Libacomb 4 személyre » Mandulás csokoládéhab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.