Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg vaj (vagy Rama margarin)
12 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki)
12 dkg darált dió
4 tojás fehérje
6 dkg liszt
a tetejére porcukor

Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig.
Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla.
Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládékenyér » Hamis csokoládékenyér » MUFFIN-maradék kalácsból » Tiroli csokoládékenyér
» Maradék bejgliből » Maradék kalácsból » maradékos almás » Édesség maradék kalácsból
» Maradékból rakott tészta » Kavart banános » Néger isler » Hókifli, ahogy én tudom
» Rántott gríz » Az én Őszibarackom » Amerikai almás » Puffasztott rizs szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.