Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládémousse torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
7,5 dkg Rama margarin
7,5 dkg cukor
2 tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor (nem instant!)
1 csomag sütőpor
A krémhez:
15 dkg étcsokoládé felolvasztva
3 dl natúr joghurt
15 dkg túró
4 evőkanál cukor
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma
9 evőkanál hideg víz
4 teáskanál zselatinpor
2 tojásfehérje

Elkészítés:
1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm.

2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot.

3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön.

4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint.

5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis torta » Túrós-meggyes linzertorta » Citromos sajttorta » Imádnivaló japán sajttorta
» Epres joghurttorta » Epres torta » Mákos linzertorta » Amerikai szalonna torta
» Mai túró tortám » Dobostorta » Könnyű epertorta » Napocska torta
» Tejfölös finom torta » Sárgarépa torta 2. » Almatorta » Pepita-torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.