Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés-céklás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3/4 pohár liszt

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

1/2 pohár cukor

3 db tojás

fél pohár étolaj

1/2 pohár reszelt főtt cékla

1 tábla keserű csoki

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.

Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.

Másik keverőedénybe tegyük bele a tojásokat, a cukrot és az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg.

Süthetjük muffin sütőformában is.


A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Berlini sütemény » Citromos - grízes sütemény » Kókusz aprósütemény » Áfonyás teasütemény
» Diós vagy mákos sütemény » Hájas sütemény » Bögrés sütemény » Fakanalas sütemény
» Aprósütemény gyerekeknek » Túros sütemény » Meggyes-pudingos sütemény » Ánizsos teasütemény
» Epres sütemény » Marcipános sütemény » Gyümölcsös sütemény » Citromos túrós sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.