Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés ostya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 egész Rama, 20 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 csoki pudingpor, 10 dkg mazsola (ez el is maradhat), 1 cs. ostyalap

Elkészítés:
Gőz felett a margarint a cukorral felolvasztom. Én lassú tűzön szoktam. Ha elolvadt, hozzáadom a kakaót, a csoki pudingport. Ha már simára kevertem, lehúzom a tűzről, és óvatosan egyenként beleütöm az egész tojásokat, majd az összetört ostyalapot, és a mazsolát. Pár percre visszateszem a tűzre, majd lezárom a tüzet alatta.
Kibélelek egy őzgerincformát folpackkal, és beleöntöm a masszát, majd berakom a fagyasztóba.

Tanácsok:
A tojásra kell figyelni, hogy ne forrón tedd a masszához, mert akkor a fehérjét megkaphatja, és megkocsonyásodik. Én felmelegítem a vajat, bele a cukor, és hagyom egy kicsit hűlni a tűzhelyen, utána adom hozzá a többit, és ismét visszakapcsolom egy kicsit a sütőt. Így sosem jártam pórul, ha így készítem el. Nálunk nagy kedvenc, és gyakran van ilyenem a fagyóba, ha van váratlan vendégem, megtom kínálni, nem esem kétségbe! Én nem szoktam gőz felett készíteni, hanem lassú tűzön!


A receptet beküldte: ane66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés biscotti » Csokoládés molnárka » Csokoládés fatörzs torta » Csokoládés szuflé
» Csokoládés csókok » Csokoládés diótorta » Csokoládés tekercs » Csokoládés-túrós őzgerinc
» Csokoládés banánkrém » Csokoládés keksz » Csokoládés körte 2. » Csokoládés fészek
» Csokoládés-meggyes muffin » Chilis-csokoládés torta » Csokoládés Hullám » Csokoládés mandulás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.