| Csontleves Julienne betéttel receptLevesek Hozzávalók: 200 g marhacsont 30 g sárgarépa 30 g fehérrépa 5 g zellergumó 5 g karalábé 5 g kelkáposzta vöröshagyma 10 g fokhagyma 5 g étkezési paprika paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem, tengeri só Elkészítés: A megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészben hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk. Tanácsok: Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom! Elkészítési idő: 150 perc Kalóriatartalom: 60 kcal Szénhidráttartalom: 8,5 gramm Zsírtartalom: 0,1 gramm A receptet beküldte: zöldfülű Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |