Tutireceptek.hu fejléc

Csöröge recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 12,5 dkg vaj (vagy margarin), 3 tojás sárgája, 5 dkg cukor, 1 tk. só, 1/2 cs. sütőpor, 2-3 k.rum,(el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!), 1 tejföl, p.cukor a hintéshez,olaj a kisütéshez.

Elkészítés:
A liszt közepébe mélyedést nyomunk,amibe a felvert t.sárgákat beleütjük,hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,tejfölt,rumot és a darabokra vagdalt puha vajat,majd tésztává dolgozzuk.Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra,majd kis kockákra vágjuk fel,aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik végét a lyukon. Bő,forró olajban kisütjük,majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük,végül meghintjük vaníliás porcukorral.

Tanácsok:
Nagyon gyorsan kisül.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csörögefánk. » Túrós csöröge » Csöröge fánk » Csörögefánk 2
» Töltött csörögefánk » Falusi csöröge » Csöröge fánk(Kata-féle) » Tojásos csörögefánk.
» Kelt csöröge » Csörögefánk Emyke módra » Csöröge fánk egyszerűen » Rumos gesztenyegolyó
» Túros felfujt » Kati almás sütije » Pompás gyümölcskenyér » Mézes-fahéjas almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.