Tutireceptek.hu fejléc

Csöröge fánk(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 2 ek. porcukor, csipet só, 1 dl tejföl, 4 tojássárgája

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belõle. 1-1,5 órát pihentettem hûtõben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belõle.

Derelyevágóval rombuszformára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma.
Forró olajban, oldalanként 2–2 percig sütöttem, majd papírtörlõn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csörögefánk Emyke módra » Csöröge fánk » Kelt csöröge » Csörögefánk 2
» Csörögefánk. » Tojásos csörögefánk. » Töltött csörögefánk » Csöröge
» Falusi csöröge » Túrós csöröge » Csöröge fánk egyszerűen » Fekete rózsa süti
» Olcsó tészta » Gyors csokis pite » Almatorta zamatos öntettel » Habos almás, nagyon finom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.