Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös sóskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
250g füstölt csülök, 250g sóskapüré, 2dl tejszín, 30g liszt, 30g Vegeta, 10g törött fekete bors, 10g cukor.

Elkészítés:
A füstölt csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk, majd másnap a vizet leöntjük róla. Annyi tiszta vízzel tesszük fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi. Olyan puhára főzzük, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágjuk. A csülöklevet 1 literre kiegészítjük, beletesszük a húst és a sóskapürét, majd 10 percig kis lángon főzzük. Közben a lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük, és folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Vegetával, borssal, cukorral ízesítve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csülkös csusza » Csülkös lencsesólet » Csülkös pacal.... » Csülkös karfiolsaláta
» Csülkös káposztaleves » Tojásos sóskaleves » Sóskaleves főtt tojással » Csülkös rakott makaróni
» Sóskaleves » Sóskaleves, tojással » Csülkösbab-1 » Csirkés sóskaleves
» Csülkös bab-2 » Sóskaleves malachússal » Temesi rakott csülkös » Rakott csülkös


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.