| Csülök pékné módon receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész hátsó csülök 1 evőkanál himalája só 8-10 szem egész fekete bors 3 babérlevél 3 gerezd fokhagyma 4 evőkanál kacsazsír 4 nagy fej vöröshagyma a hagyma sütéséhez paleolaj vagy sertészsír Elkészítés: A csülköt egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük a húst. Ha elkészült, a vízben hagyjuk kihűlni. Kicsontozás után 4 részre daraboljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, amibe előzőleg bőven tettünk a kacsazsírból. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként megforgatjuk a húst, és forró kacsazsírral locsolgatjuk. Közben egy magasabb falú teflonedényben felforrósítjuk a paleolajat vagy sertészsírt. A hagymákat vastagabb szeletekre vágva, karikákra szedve ropogósra sütjük a forró zsiradékban. Tanácsok: A csülök puhára főzhető kuktában is. Köretként remekül passzol mellé a sült zeller. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |