Tutireceptek.hu fejléc

Csülök pékné módon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész hátsó csülök
1 evőkanál himalája só
8-10 szem egész fekete bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál kacsazsír
4 nagy fej vöröshagyma
a hagyma sütéséhez paleolaj vagy sertészsír

Elkészítés:
A csülköt egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük a húst.

Ha elkészült, a vízben hagyjuk kihűlni. Kicsontozás után 4 részre daraboljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, amibe előzőleg bőven tettünk a kacsazsírból. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként megforgatjuk a húst, és forró kacsazsírral locsolgatjuk.
Közben egy magasabb falú teflonedényben felforrósítjuk a paleolajat vagy sertészsírt.
A hagymákat vastagabb szeletekre vágva, karikákra szedve ropogósra sütjük a forró zsiradékban.

Tanácsok:
A csülök puhára főzhető kuktában is. Köretként remekül passzol mellé a sült zeller.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csülök Ancsi módra » Bajor csülök » Fokhagymás, tepsis csülök » Csülök Maja módra
» Csülökfánk » Csirke indiai módon » Savanyú bab csülökkel » Mézes csülök
» Hirtelen csülök mikróban » Fehérboros csülöksült » Bugonyaleves csülökkel » Gombás csülök
» Csirkecomb pékné módra » Sajtos csülökmetélt » Pulykaragu másmódon » Lecsós csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.