| Csülökpörkölt édes káposztával receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg csontozott, bőrös sertéscsülök 60 dkg fejes káposzta 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 10 dkg húsos szalonna 1 kk őrölt köménymag 2 babérlevél 1 kk fűszerpaprika 1 kk csombor 2 dl tejföl, só, őrölt bors, ízlés szerint erős paprika Elkészítés: A megtisztított húst kockázzuk fel. A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy lábosban olvasszuk ki, pirítsuk meg rajta a hagymát. Szórjuk bele a köményt, tegyük rá a húst, és fehéredésig pirítsuk benne. Sóval, a fokhagymával ízesítsük, és kevés vízzel, lefedve, kezdjük párolni. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Közben a megtisztított káposztát vágjuk csíkokra. Ha a hús már a felénél puhább, zsírjára pirítsuk vissza és keverjük bele a fűszerpaprikát, amikor feloldódott, tegyük rá a káposztát, a babérlevelet és a csombort, majd kevés vizet. Elkeverve és ismét lefedve, pároljuk készre a húst. Ha szükséges, sózzuk, adhatunk hozzá erős paprikát is. A tejföllel tálaljuk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |