Tutireceptek.hu fejléc

Csupa-nyár leves pirítóssal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg vegyes színű paprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg szárzeller
10 dkg kelkáposzta
1 szál póréhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál curry
kevés friss rozmaring
1 zöldségleves-kocka
só, őrölt fehérbors

Elkészítés:
A paradicsom héját ás magjait távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, olívaolajjal, és tedd félre.
A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, vedd le a tűzről.

Tanácsok:
A kenyérszeleteket pirítsd meg, és halmozd rájuk a paradicsomot. Kínáld a leves mellé.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Öszibarack leves hidegen » Alföldi betyárleves » Tartalmas levesem » Pikáns csibeszíveleves
» Hokkaido tökleves » Szilvaleves » Hideg zöldbableves » Strassbourgi zöldségleves
» Egyszerű zöldségleves » Zöldséges árpa leves » Karfiolos sajtleves » Majorannás sárgarépaleves
» Tej leves » Kalábriai leves » Háromhagymás gombaleves » Sonkagombóc(levesbetét)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.