Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis-fetás lepénykék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1-1 evőkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott)
10 dkg liszt
fél citrom (leve)
12,5 dkg feta sajt
2 evőkanál olívaolaj

A szószhoz
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
őrölt bors


Elkészítés:
A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfűszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megmelegítünk, 1 evőkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 255 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos lepénykék » Karfiollepénykék » Virslis lepénykék » Brokkolis lepénykék
» Krumplilepénykék » Káposztás lepénykék » Sajtos paradicsom » Gombás cukkini
» Párolt vörös káposzta » Francia zöldséges lecsó » Hideg karfioltál » Sajtos sült tök
» Sültbab » Zöldborsós gombaragu » Zöldséges Puding » Sajtos póréhagyma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.