Tutireceptek.hu fejléc

Currys burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személy részére:

50 dkg lisztes főzésű burgonya,
5 dkg vaj,
1 evőkanál curry,
8,5 dl zöldséglé,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis darab gyömbér,
3 dkg mandulalevél,
3 dkg mazsola,
3 tavaszi hagyma,
2 evőkanálnyi metélőhagyma-csövecskék

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára, és 30 g olvadt vajban hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg, és mindent vágjunk apró kockákra. A mandulaleveleket süssük ki zsír nélkül egy bevonatos serpenyőben. A maradék vajat olvasszuk fel, a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne, adjunk hozzá mazsolát, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet, és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. Pucoljuk meg a tavaszi hagymát, vágjuk karikákra, mossuk meg, és a mandulalevelekkel adjuk hozzá a zöldségekhez. A burgonyalevest pürésítsük, tegyük előmelegített tányérokra, majd a zöldséggel együtt tálaljuk és szórjuk meg a metélőhagymával.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyaleves » Currys sárgarépa » Kapros burgonyaleves » Sárgarépás burgonyaleves
» Currys sárgarépakrém » Currys kókuszos csirkemell » Mézes-currys csirke » Nápolyi burgonyaleves
» Újburgonyaleves virslivel » Mazsolás-currys csirke » Ananászos currys lazac » Currys szárnyasleves
» Magyaros burgonyaleves » Currys hagymalekvár » Csőben sült currys csirke » Cukkinis currys csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.