Tutireceptek.hu fejléc

Darázsfészek(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztõt
2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk
majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet.

Elkészítés:
Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg durvára tört dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütõben sütjük.
Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanília sódot kínálhatunk mellé.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barátság kenyér » Szilvás babapiskótás » Mazsolás cifra kalács » Kata (vagy rumos) szelet
» Szivárvány gyümölcskocsonya » Joghurtos Charlotte-torta » Részeges diótorta » Karamelles mogyorós csoki
» Csokikrém tortába » Paradicsom szelet » Almás-túrós kukorka » Kavart almás tészta
» Kakaós-vaníliás csiga » Napsugár diós szelet » Tiroli szőlős rétes » Vakondtúrás torta-1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.