Tutireceptek.hu fejléc

Datolyagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tcs. kimagozott datolya apróra vágva,
3 ek. pirított mandula apróra vágva,
ízlés szerint egy kis forró víz vagy rum.

Elkészítés:
Erős villával törjük össze teljesen, és keverjük simára a datolyát. Adjunk hozzá 1 ek. forró vizet vagy rumot. Keverjük össze, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 óráig. Ezután rakjunk hozzá annyi pirított mandulát, hogy egy kissé keményebb masszát kapjunk. Készítsünk belőle gyűszű nagyságú gombócokat, és forgassuk meg a mandulában. Hagyjuk 1 óráig állni.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán köntösben » Vénusz mellei » Boszorkánykrém » Házi rafaelló
» Kozáksapka » Habos rebarbarás kocka » Kókuszkrémes muffin » „Francia" puszedli
» Gluténmentes kakaós keksz » Almás keksz (Kata féle) » Diós sarok » Borzas
» Amerikai krémes-nagyon finom » Rumos banánfánk » Mákos túrókrém » Diós beigli töltelék (főzött)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.