Tutireceptek.hu fejléc

Datolyás-gránátalmás narancssaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 adag:

4-5 szép nagy narancs
méz
fahéj
1 marék dió
8 szem datolya
friss menta
1 gránátalma

Elkészítés:
A narancsokat egyforma vastagságú karikákra szeleteljük, úgy, hogy a fehér keserű héja ne legyen rajta. Ezt a következőképpen tesszük: A narancs laposabb végéből levágunk egy kis szeletet, épp annyit, hogy stabilan megálljon egy vágódeszkán. Egy éles késsel felülről indulva vastag szeleteket vágunk függőlegesen a héjából, azaz úgy pucoljuk meg, hogy a végén egy csak a narancs húsából álló golyó keletkezzen. Ezt szeletekre vágjuk, és egy lapos tányéron szépen elrendezzük. (A szeletelésnél kicsorgó levet ráöntjük).
A datolyát és diót apróra vágjuk.
A narancsra mézet csurgatunk, megszórjuk a fahéjjal, és rátesszük a diót, a datolyát, valamint a gránátalma magokat.
Néhány levél friss mentával díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamelles narancssaláta » Szicíliai narancssaláta » Diétás gyümölcssaláta » Hideg sárgarépasaláta
» Jázminos gyümölcssaláta » Finom csalamádé » Sült padlizsán saláta » Pesto szósz
» Színes diósaláta » Joghurt öntet » Ikra salátá » Sült céklasaláta
» Téli saláta » Grúz diós uborkasaláta » Saláta mandarinnal » Orda-sajtos saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.