| Dédanyáink hájas sütije receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg ledarált sertésháj 75 dkg liszt 3 tojás sárgája 1 teás kanál só 4 evő k. tejföl 3 evő k. pálinka 3 evő k. 10%-os ecet szódaviz Elkészítés: A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül. Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |