Tutireceptek.hu fejléc

Dédanyáink hájas sütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg ledarált sertésháj
75 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 teás kanál só
4 evő k. tejföl
3 evő k. pálinka
3 evő k. 10%-os ecet
szódaviz

Elkészítés:
A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül.
Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Noémi 23 túrós sütije » Erzsike finom sütije » Irénke kefires sütije » G. Maresz sós sütije
» Hájas tészta másképp » Linda Pudingos sütije » Nagyi cukros sütije » Hájas lekvárral
» Nagyim gyors sütije » Marika banánosütije. » Erga sütije » Kezdők csokis sütije
» Kelt hájas süti » Hamishájas kifli » Anyu sajtos sütije » Hájas sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.