Tutireceptek.hu fejléc

Dhal recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
- 2 tcs. sárgaborsó
- 2 púpozott ek. olvasztott vaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 1 l forró víz
- 1 szál korianderlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:
A sárgaborsót minőségétől függően áztassuk 1-3 órát.
Szűrőben csurgassuk le.
Vastag falú fazékban pirítsuk üvegesre a hagymalét a vajban. Adjuk hozzá a borsót, a vizet és a korianderlevelet.
Lassú tűzön, lefedve főzzük puhára. Sűrű szitán törjük át.
Sót nem kell beletenni.
Erősen fűszerezett, currys ételek mellé adjuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Koldus kotlett » Angolos sült burgonya » Gnocci » Burgonya Pékné módra
» Francia krumpli(köret) » Ghí » Sajtos burgonyaköret » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Fűszeres sárga rizs » Sárga mandulás rizs » Csőben sült vegyes zöldség » Zsemlegombóc
» Póréhagymás karfiolpüre » tepsis brokkoli » Röszti » Bundás sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.