Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus ribizli lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg ribizli (tisztán mérve, csak a lé)
Fél doboz diabetikus befőző cukor (17 dkg)
3 evőkanál porédesítő
1 csomag 3:1 lekvár zselésítő szer

Elkészítés:
A ribizlit leszemezve több vízben megmossuk. Ezt követően a magoktól megszabadítjuk, kinek milyen eszköze van hozzá. Én először összeturmixoltam hogy legyen leve, majd szitán kanállal kis adagokban jó alaposan átnyomkodtam. A tiszta léhez hozzákeverjük a befőzőcukrot, az édesítőt és a zselésítőszert, majd feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd az előre kimosott és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl. (1 kiló tiszta léből kb 1 liter lekvár lesz.)


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus citromtorta » Lekváros-mogyorós muffin » Diabetikus eperlekvár » Szilvalekváros sütemény
» Lekváros hópatkó » Ribizli leves » Ribizlis-túró pohárkrém » Ribizlis túrótorta
» Lekváros kavart tészta » Szilvalekváros papucsok » Ribizlis álom muffin » Feketeribizlis jeges tea
» Szilvalekvár sütőben » Lekváros félhold » Birsalma-szőlő lekvár » Sárgabaracklekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.