Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt savanyú káposzta csípősen recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 1 fakanál disznózsír, 5 dkg cukor, 1 cseresznyepaprika félbe vágva.Ízlés szerint só, őrölt bors és őrölt köménymag.

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamellizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Ízlés szerint meghintjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a csípős paprikát is, majd megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Önthetünk alá egy kis vizet, hogy le ne égjen.

Tanácsok:
Kifejezetten sültekhez és toros ételekhez ajánlott.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székenykáposzta » Az én töltöttkáposztám » Nyári savanyúság télire » Káposztás kocka, cvekedli
» Káposztás kacsa » Rakott hal káposztával » Almás káposzta saláta » Karácsonyi káposztasaláta
» Csomboros-lencsés káposzta » Édes és savanyú » Káposztás pogim » Káposztás csülökragu
» Káposztagombóc » Tojással töltött káposzta » Káposztás krumplifasírt » Édes-savanyú sertéscsíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.