Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt vörös káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vörös káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint: őrölt kömény, kristálycukor, só, csipetnyi morzsolt csombor, olívaolaj, vörös borecet és víz.

Elkészítés:
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.A hagymákat apró kockára vágjuk és a forró olívaolajon megpirítunk. Hozzáadjuk a felvágott káposztát, átkevergetve kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel és lassú tűzön fedő alatt főzzük. Időnként megkeverjük és közben a borecettel, a cukorral, a köménnyel, és a csomborral ízesítjük. Kóstolás után ha szükséges sóval is meghintjük, majd tovább pároljuk és alaposan megkeverjük. Az így elkészített káposzta kiváló köret sült kacsához, sült húsokhoz,
de knédlihez, lepényhez, vagy fantáziánk szerinti más ételhez is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás csirkemell » Bográcsos székelykáposzta » Rakott káposzta Update1 » Lerakott káposzta
» Káposztás pogácsa 1. » Almás káposzta saláta » Rakott káposztás kocka » Ponty vörösborban
» Káposztasaláta paleo módon » Vörösboros sült pulyka » Tengeri hal vöröslencsével » Kukoricás káposzta
» Céklás káposztasaláta » Tárkonyos lucskoskáposzta » Káposztás vitamin saláta » Káposztás bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.