Tutireceptek.hu fejléc

Dióbundában sült ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só

Elkészítés:
A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött pontyfilé » Ponty variáció » Magyaros pontykocsonya » Vörösboros pontyfilé
» Szőlős ponty » Dorozsmai molnár ponty » Ponty Orly módra » Gyümölcsös ponty
» Pontyhalászlé egyszerűen » Kefirben párolt ponty » Pontyragu » Kakukkfüves ponty
» Rántott ponty hawaii módra » Sajtos ponty » Pontyderék lengyelesen » Rácponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.