Tutireceptek.hu fejléc

Diófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojásfehérje habbá verve
vanília aroma
6 tojás sárgája
6 evőkanál darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
édesítőszer

Elkészítés:
Úgy kell összekeverni, mintha piskóta lenne. A felfújt formákat (annak hiányában a muffinforma is megteszi) 3/4-ig töltjük. Beletesszük egy tepsibe a formákat, félig töltjük vízzel, és 3/4 óráig kis lángon gőzöljük a sütőben. Nagyon finom "pihe-puha bárányfelhő" a kész sütemény, lehet hozzá tejsodót csinálni.

Tanácsok:
Ne nyisdd ki a sütőt legalább fél óráig!!


A receptet beküldte: Ágica1976


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás diófelfújt » Stolwerck szelet » Tiramisu-sütés nélkül » Újabb túrófelfújt
» Karamell kocka » Mákos morzsatorta » Meggyes-mákos sütemény » Aszalt szilvás gofri
» Mazsolás-ánizsos kenyér » Kuglóf joghurtosan » Lángolós almásszelet » Répatorta muffin
» Kétszínű ribizlis torta » Gesztenyehasáb » Csíkos torta » Gyümölcsös túrórúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.