Tutireceptek.hu fejléc

Diókrémtorta Verától recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál zsemlemorzsa
pici só

A krémhez:

3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás + 1 tojássárga
20 dkg darált dió

Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 dkg darált diót, 1 evőkanál zsemlemorzsát, pici sót és 7 tojás kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, deszkára borítjuk, - kihűlt állapotban kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel:

A tejet a vaníliás cukorral és rétesliszttel felfőzzük, - kihűtjük.
20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 1 tojással + 1 tojássárgával habosra keverünk és hozzáadunk 20 dkg darált diót, majd állandó keverés mellett kanalanként a kihűlt masszát.
A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, fél diószemekkel díszítjük, - nyomózsákkal mintákat is nyomhatunk a krémből.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diókrémtorta » Almás Morzsa » Legyező torta » Briell-féle püspökkenyér
» Tengerész piskóta » Diós zserbó » Szalagos fánk Ági módra » Túrós rolád
» Kokuszos szedertorta » Töltött zsemlécske » Pipikalács » Erdélyi Piskóta
» Túrós pite » Saját "recept" édesség » Sajtos- joghurtos pogácsa » Mézeskrémes (gluténmentes)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.