Tutireceptek.hu fejléc

Diós - mákos bejgli 1940-ből recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:

60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg Rama margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl meleg tejben futatott 1 dkg élesztő


A töltelékhez:

60 dkg dió vagy mák
45 dkg cukor
(melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vanilíás cukorral, rummal ízesíthetünk)

Elkészítés:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három részre osztjuk.
A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesítőkkel és három részre osztva megtöltjük vele a tésztát.
Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 180°C-on 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Én is a neten olvastam ezt a receptet. Kiírom a linket, így megnézhetitek a hozzá írt kommenteket. :)

http://www.mindmegette.hu/dios-makos-bejgli-1940-bol.recept


A receptet beküldte: Akira001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes mákos habos süti » Bögrés mákos süti » Mákos, meggyes szelet » Mákos sárgabaracktorta
» Mákos-diós linzer » Barckos, mákos túrós rétes » Mákos kevert almával » Vaníliás mákos guba
» Bögrés mákos másképp » Csokis mákos bögrés » Almás-mákos rakott tészta » Mákos rakott kifli
» Maradék bejgliből » Mézes mákos parfé » Kefíres-mákos » Kavart mákos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.