Tutireceptek.hu fejléc

Diós almás sonkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg alma,
20 dkg sonka
2 db főtt tojás
5 dkg dióbél
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 db citrom
3 dkg cukor,
fél csokor petrezselyem


Elkészítés:
Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk.
Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is.
A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük.
A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük.
Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük.
Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk.
Pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus almás pite » Icuri picuri almás pite » Sajtos almás tojássaláta » Almás szelet
» Csirkés-almás szendvics » Omlós almás » Almás, túrós, meggyes pite » Diós-mákos almás pite
» Almás rácsos » Epres-almás pite » Almás-diós-fahéjas kalács » Almás keverős süti (gyors)
» Almás pite 2. » Mese almás, nagyon finom » Almás-vaníliás pite » Mikulás-váró almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.