| Diós citromkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 db tojás 15 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1 db citrom A krémhez: 3 db tojássárgája 5 dkg porcukor 10 dkg Rama margarin 15 dkg darált dió A piskótalapok lekenéséhez: baracklekvár A mázhoz: 20 dkg porcukor 3 evőkanál citromlé Elkészítés: A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit (25×39 cm) kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, majd aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz adjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |