Tutireceptek.hu fejléc

Diós csirke cukkiniágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini (kb. 50 dkg)
nagy maréknyi dió (kb. 25 g)
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek margarin / vaj
1/2 grillcsirke (vagy ugyanekkora mennyiségű bármilyen (akár maradék) sült csirkehús)
10 dkg natúr krémsajt
5 dkg reszelt parmezán
3-4 ek tejföl / tejszín

bors

Elkészítés:
1.A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket.

2.A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük.

3.Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, s elsőként a diót és a fokhagymát pirítjuk rajta kis lángon, 1 percig.

4.Ezután hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.

5.A krémsajtot elkeverjük a parmezánnal és a tejszínnel.

6.A grillcsirkét (vagy bármilyen maradék szárnyast) falatnyi darabokra szedjük. Ha frissen készítjük a húst, kb. 30 dkg csirkét vágjunk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek. margarinon süssünk át, végül, pedig ezt is szedjük darabokra. (Ez esetben persze hosszabb lesz az elkészítési idő.)

7.Simítsuk tűzálló tálba a párolt cukkinit, szórjuk rá a húsdarabokat, végül borítsuk be a sajtos krémmel.

8.Forró sütőben, 10-15 perc alatt süssük át

Tanácsok:
Én hasáb- vagy steakburgonyát adok mellé köretnek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás csirkemell » Tejszínes csirkemellfilé » Római tálban sült csirke » Diétás gyümölcsös csirke
» Juhtúrós csirkemell » Bacon alatt sült csirkemáj » Keleties csirkehúsleves » Csirkés karfiol
» Csirkepörkölt betyárosan » CSirke becsinált » Csirkés paella » Csirke édesköménygumóval
» Ananászos-curry-s csirke » Csirkés rizssaláta » Rizses, kukoricás csirke » Csípős csirke kfc-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.