Tutireceptek.hu fejléc

Diós csirkecomb konyak mártással recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 db csirkemell
10 dkg dió
1 dl tejszín
1 dl olaj
3 cl konyak
1 kávéskanál paradicsompüré
liszt
petrezselyem
bors


Elkészítés:
A combokat kicsontozzuk kicsit kiverjük sózzuk.
A mellet finomra daráljuk hozzáadjuk a petrezselymet apróra vágva ,a durvára vágott diót, borsozzuk enyhén sózzuk.
Ezt a tölteléket rákenjük a combokra és felgöngyöljük.
Jénai tálba tesszük forró olajjal leöntjük.(Én mikróban sütöm )lefedve 20-30 percig.Ha kész felszeleteljük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét,leszórjuk kevés liszttel és kevés vízzel és a tejszínnel felengedjük.,hozzáadjuk a konyakot.Felforraljuk,átszűrjük.majd ezzel a mártással leöntjük a karikázott húsokat.

Körete párolt rizs de nagyon jól illik a vajas zöldség is hozzá.

Tanácsok:
Sertéshús szelet is tölthető ezzel töltelékkel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gorgonzolás csirkecomb » Narancsos csirkecombok » Tejfölös csirkecombok » Csirkecomb almaszósszal
» Töltött csirkecomb » Marhahús kapormártással » Sóágyon sült csirkecomb » Répás, töltött csirkecomb
» Konyakos őszibarack » Konyakmeggyes 3 » Sajtos csirkecomb » Dödöle sóskamártással 2
» Sörben sült csirkecombok » Inyenc csirkecomb » Tejbedara datolyamártással » Tőkehal mustármártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.