| Diós csirkecomb konyak mártással receptHozzávalók: 4 db csirkecomb 1 db csirkemell 10 dkg dió 1 dl tejszín 1 dl olaj 3 cl konyak 1 kávéskanál paradicsompüré liszt petrezselyem bors só Elkészítés: A combokat kicsontozzuk kicsit kiverjük sózzuk. A mellet finomra daráljuk hozzáadjuk a petrezselymet apróra vágva ,a durvára vágott diót, borsozzuk enyhén sózzuk. Ezt a tölteléket rákenjük a combokra és felgöngyöljük. Jénai tálba tesszük forró olajjal leöntjük.(Én mikróban sütöm )lefedve 20-30 percig.Ha kész felszeleteljük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét,leszórjuk kevés liszttel és kevés vízzel és a tejszínnel felengedjük.,hozzáadjuk a konyakot.Felforraljuk,átszűrjük.majd ezzel a mártással leöntjük a karikázott húsokat. Körete párolt rizs de nagyon jól illik a vajas zöldség is hozzá. Tanácsok: Sertéshús szelet is tölthető ezzel töltelékkel. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |