Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós fogas recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg fogas
10 dkg dióbél (fele darálva, fele durvára aprítva)
1 fej vöröshagyma
1 darabka zellergumó
1-1 szál sárga- és fehérrépa
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 evőkanál kristálycukor
3 cl konyak


Elkészítés:
Sózd be a már megtisztított és kifilézett halat, majd tedd félre. A fejből és a csontokból kevés sós vízzel és a zöldségekkel főzz hallét. Tedd bele a halszeleteket, főzd puhára, majd vedd ki. A lisztből és a vajból készíts világos rántást, és habard be vele a hallét. Ízesítsd cukorral és a konyakkal, majd add hozzá a dió felét, amit előzőleg ledaráltál. A mártást öntsd a halszeletekre, és szórd rá a megmaradt, durvára aprított diót. Vajas burgonyát ajánlunk hozzá.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszervajas fogas nyárson » Fogas borhabbal » Fogasfilé bakonyi módra » Amúr tormamártással
» Csuka káposztásan » Diós rántott ponty » Sajtos ponty » Fekete kagyló almaborban
» Mazsolás-tejszínes harcsa » 30 perces sült lazac » Tengeri frittata » Ausztrál garnélasaláta
» Görög paradicsomos hal » Tengeri halfilé másképpen » Szezámos-zöldséges hal » Tonhal krém



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.