Tutireceptek.hu fejléc

Diós kagyló recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tésztához

12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A mintához

3 dkg Rama
kakaópor
A töltelékhez

22 dkg puha Rama
1 dl rum
15 dkg darált dió
18 dkg porcukor

Elkészítés:
Elkészítés

1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.
3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.
4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kagylóleves » Kagylók » Töltött kagylótészták » Kagylókrémleves
» Lazac, kagyló, rák nyárson » Falatkák kagylóval » Kagylóforma 2. » Kagylós spagetti(mikróban)
» Fekete kagyló almaborban » Kagylóforma 3. » Húsos-gombás kagylótészta » Cukkinis kagylótészta
» Töltött kagylótészta » Mandulás kagyló » Tonhalas kagylótészta » Citromos kagylósaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.