Tutireceptek.hu fejléc

Diós kiskiflik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 100 g darált tió
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 1 tojássárgája
- 150 g margarin
- vaníliás porcukor

Elkészítés:
Ezeket egybe gyúrjuk, úgy, hogy a lisztet elkeverjük a darált dióval, még a cukrot a tojássárgájával és a (puha) margarinnal egy robotgép segítségével simára keverjük. Majd a folyákony masszába bele dolgozzuk kézzel a lisztes keveréket és kis darabokat kiszaggatva belőle, kis kukasokat formázunk, majd elgörbítjük, kifli alakúra.
A kis kifliket egy kikent tepsibe sorjázzuk (nem fog menőni) és előmelegített forró sütöben (elekrtomos: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-7-es fokozat) rövid ideig sütjük.
Tálalás előtt vaníliás pocukorban meghempergetjük őket.

Tanácsok:
Óvatosan a sütéssel, mert tényleg nagyon gyorsan megsülnek.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos kiskiflik » Vendégváró sós stangli » Virslis tekercsek » Sajtos-túrós háromszög
» Krumplis rétes » Egyszerű sajtosrúd » Krumplis-tejfölös muffin » Krumplilepénykék
» Burgonyás túrógombóc » Gyors kolbászkrémes táskák » Sonkás - sajtos tekercs » Parajos palacsinta
» Sajtgolyó » Sonkás-krémsajtos kiflik » Sonkás-gombás rétes » Pizzás tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.