Tutireceptek.hu fejléc

Diós-körtés rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dkg szőlő
2 nagyobb körte
20 dkg dió
10 dkg kristálycukor
1 kiskanál őrölt fahéj
10 dkg sütőmargarin
1 csomag réteslap
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl tejföl

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.

A margarint felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük a megolvasztott margarinnal, majd a lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán. A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal. A sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt ostoros rétes » Krumplis rétes » Csokis rétes » Kefires rétes
» Barackos, túrós rétes » Aszalt szilvás rétes » Aszaltszilvás túrós rétes » Puncsos rétes
» Szőlős rétes 2 » Olasz rétes » Csongrádi ostorrétes. » Tökös-mákos 'szórt' rétes
» Sajtos-cukkinis rétes » Meggyes-gesztenyés rétes » Csalafinta rétes » Flódni-rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.