Tutireceptek.hu fejléc

Diós-rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
40dkg liszt
10dkg cukor
25dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom leve+héja
1 db tojás
a tészta kenéséhez lekvár

Töltelékhez:
25dkg cukor
25dkg darált dió
4 db tojás sárgája+habja+1 a kenéshez
1 csomag vaniliáscukor

Elkészítés:
A hozzávalókat(tészta)összegyúrjuk, majd 1/4 részt félreteszünk.
A többi tésztát kinyújtjuk és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral.
A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és a vaniliáscukrot, majd a tojások felvert habját.
Ezt a masszát rákenjük a lekváros tésztára.
Az 1/4 rész tésztából ,,berácsozzu" és a rácsokat megkenjük tojással majd betesszük a sütőbe sűlni.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: kovsz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós diéta-álom » Tiramisu ahogy én készítem » Sütőtöktorta » Mézeskalács 2
» Diós csúcs » Financiers » Rizsfelfújt meglepetéssel » Kölespuding almával
» 100 éves recept: diós süti » Mentás muffin » Óriás almás palacsinta » Amerikai almatorta
» Spanyol-fánk » Barna süti » Almás-fahéjas kuglóf » Sütőtökös-csokis keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.