| Diós-ricottás torta liszt nélkül receptHozzávalók: hozzávalók 6 főre 3 tojás 5 dkg édesítő 10 dkg vaj 25 dkg ricotta 25 dkg dió , darálva 5 dkg szárított meggy 5 dkg mazsola 1/2 sütőpor 1/2 citrom reszelt héja és leve 1 ek tejföl Elkészítés: elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük. Tanácsok: Délutáni kávé mellé remek sütemény. Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |