Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szilvás kupola recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
10 g kakaópor (cukrozatlan)
150 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)

Krémhez

1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin (vagy)
4 levél Dr. Oetker Lapzselatin
4 evőkanál víz
600 ml hideg habtejszín
30 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g darált dió

Ezenkívül

200 g szilvalekvár
100 g Dr. Oetker Marcipán
50 porcukor

Elkészítés:
Előkészítés

A kapcsos sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztalapba 1 cm mélyen egy evőkanál segítségével mélyedést formázunk, úgy, hogy a tészta szélénél körben 1 cm-t szabadon hagyunk. A kinyert tésztát összemorzsoljuk. A tészta mélyedésébe beleöntjük a szilvalekvárt.

A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral felverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint, és így kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tésztamorzsát és a diót. A krémet a tésztán kupolaszerűen elosztjuk, és süteményt kb. 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A porcukrot a marcipán masszához keverjük, majd kinyújtjuk. Kiszúróformákkal tetszés szerinti motívumokat szaggatunk belőle, melyet a tortára helyezünk. Ízlés szerint kakaóporral hintjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás kupola » Diós-szilvás lepény » Joghurtos kupola » Joghurtos eperkupola
» Diós-szilvás pite » Bence féle konyha süti » Diós rizsfelfújt » Sportszelet sütés nélkül
» Diétás muffin másként » Barackfánk » Csokoládés mézes rúd » Sült diós alma
» Hogyan készül a raffaello » Citromhab » Gesztenyerolád 2. » Meggyes prósza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.