Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben.

A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:
Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás lepény - Jagodától » Tejfölös cukkini lepény » Túrós lepény nagyi módra » Baracklepény
» Csokoládés lepény » Kapros-túrós lepény » Cukkini lepény » Barna lepény
» Almás-mézes lepény » Cseresznyés lepény » Házi barackos lepény » Joghurtos gyorslepény
» Szedres lepény (20 db) » Joghurtos sajtos lepény » Mamám almás lepénye » Meggyes lepény másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.