Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben.

A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:
Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom almás lepény » Alj nélküli túrós lepény » Gyergyói szilváslepény » Habos túróslepény
» Krumplilepény » Szedres lepény » Gombás cukkini lepény » Meggyes lepény másként
» Áfonyás lepény » Karfiollepénykék » Koldus lepény » Gyümölcslepény
» Habos mákos lepény » Túrós-barackos lepény » Kapros-túrós lepény » Túrós lepény



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.