Tutireceptek.hu fejléc

Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg (1 csomag készen kapható mélyhűtött, vajas tészta)
10 dkg darált dió
15 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. rum
10 dkg mazsola
1 tojás
liszt a tészta nyújtásához
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.(legalább 2 óra)A darált diót kikeverjük a lekvárral, majd beletesszük a rumba áztatott mazsolát is.A kiengedett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 7*7cm-es lapokra vágjuk. Minden tésztalap közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk,majd a széleket megkenjük a felvert tojással, és átlósan összefogjuk a tésztasarkokat úgy, hogy középen összenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos batyu » Az én töltöttkáposztám » Töltött gombafejek sütve » Gombával töltött cékla
» Spenótos-camembertes batyu » Gesztenyés töltött karaj » Vecsési töltött hús » Cappuchinos muffin, dióval
» Kókusszal töltött kifli » Töltött lepény (Olcsó) » Töltött mángold levél » Töltött gombafejek II.
» Töltött pulyka Éva módra » Körtés süti dióval » Erdélyi töltött paprika » Brokkolis tészta dióval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.