Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dobos torta IV. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 16 szelethez:
* A tésztához:
* 6 tojás
* 3 dkg vaj
* 12 dkg porcukor
* 12 dkg liszt
* A krémhez:
* 6 tojás
* 15 dkg porcukor
* 10 dkg reszelt étcsokoládé
* 20 dkg vaj
* 2 csomag vaníliás cukor
* A mázhoz:
* 1 kávéskanál vaj
* 15 dkg kristálycukor
* néhány csepp citromlé
* vaj a kés kenéséhez

Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).

2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.

3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűl t krémet.

5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).

6. A mázhoz egy lábaskában felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.

Tanácsok:
Érdemes a krémet fél/egy nappal hamarabb elkészíteni, lehűteni.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 136 kcal
Szénhidráttartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos torta:) » Tuttifrutti torta » Karamellás gesztenyetorta » Kastélytorta
» Joghurtos gyümölcs torta » Répa torta sajtkrémmel » Zebra túrótorta » Flódni torta
» Feketeerdő torta 2. » Fahéjas-nutellás torta » Rumos-mazsolás diótorta » Light joghurt torta
» Feketeerdő torta » Mazsolás almatorta » Gyümölcsös túrótorta » Barackos sajtkrémtorta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.