Tutireceptek.hu fejléc

Drazsés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300 g finomliszt
125 g apró darabokra tört tejcsoki
50 g finomra darált kesudió
1 tk szódabikarbóna
125 g vaj
100 g kristálycukor
2 vaniliás cukor
1 tojás
csipet só
50 g franciadrazsé vagy m&m’s cukorka

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm-es piteformát.
Szitáljuk össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy közepes méretű tálba.
Keverjük a margarint és a kétféle cukrot habos krémmé, elektromos habverővel, magas fordulatszámon. Adjuk hozzá a tojást , majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, a finomra darált kesudióval és a csokidarabkákkal. Nyomkodjuk a masszát az előkészített formába, végül díszítsük színes franciadrazsé szemekkel.
Süssük 10-12 percig, míg a sütemény teteje gyengén megpirul.

Tanácsok:
Az eredeti recept paradiót ír, de finomabb kesudióval.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-zabpelyhes szelet » Páva szelet » Lúdláb Szelet Vicky módra! » Rumos sszelet
» Kedvenc holland szelet » Tejszínkrémes szelet » Pesti szelet » Mézes tejszelet
» Pikáns, szeletben sült hús » Ági szelet(Kata-féle) » Puncsos szelet egyszerűen » Viki-szelet
» Tejberizs szelet » Krémes karamellszelet » Kókuszos rácsos szelet » "Cunci" szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.