Tutireceptek.hu fejléc

Druz csirkes rizs - manszaf recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2.5 pohar basmati rizs
1 egesz csirke feldarabolva (kb 11 db-ra)
3 nagy hagyma
1 sargarepa felkockazva
2 szem krumpli -- " --
1 ek bahart fuszerkeverek ( a receptjet lasd lejjebb)
2 tasak Chai-Massala
1 szal fahej
csipet kardamon
4 szem angol bors
3 negyed pohar oliva olaj
so, bors

Bahart fuszerkeverek: 2 ek fekete bors, 2 ek pirospaprika,2 ek cumin
1 ek koriandermag, 1 ek szegfuszeg
1 kk szerecsendio
1 kk fahej
fel kk kardamon

Elkészítés:
A csirket kuktaban megfoztem, felig puhara, 1 fej hagymaval hagymaval es 1 gerezd fokhagymaval (ezek nincsenek a felsorolasban). A csirke le egy reszevel megfoztem a rizst szinten nem egeszen puhara. Megpiritottam a felvagott hagymakat, a hagymat es a krumplit, majd ezeket es a csirekedarabokat hozzatettem a rizshez, ontottem ra a csirkelebol, megfuszereztem es egyutt tovabb foztem, mig a hus, rizs megpuhult.

Tanácsok:
kep:
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/1202/13665609.jpg


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős pácolt csirkeszárny » Csirkés-gombás kavarodás » Parasztos csirkesült » Csirkés zöldsaláta
» Csirkés-gombás lasagne » Sajtkrémes-csirkés muffin » Csirkés-zöldséges » Sült csirkeszárny
» Csirkés-almás tésztasaláta » Csirkés palacsinta » Csirkesaláta 2 » Csirkés töltött padlizsán
» Padlizsános csirkesaláta » Zöldbabos csirkesaláta » Csirkés lasagne » Sárgarépás csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.