Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes szilva recept

Kategória:


Hozzávalók:
Már lila de még belül zöld, kemény szilva
víz
cukor
fahéj
szegfűszeg
10-os ecet
szalicil vagy más tartósító adagolás a csomagon írtak szerint

Elkészítés:
A teljesen hibátlan, nem túl érett, még kemény szilvákat megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Az üvegeket teletöltjük hideg vízzel – így mérjük meg, hogy mennyi lére lesz szükségünk –, majd a vizet leöntjük, beleteszünk literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük. A tetejére egy csipet szalicilt teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.

Tanácsok:
Én egyszerűen imádom :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvafelfújt » Szilvás szelet (update 1) » Aszaltszilvás palacsinta » Szilvás süti updet 1
» Egyszerű szilvás süti » Kavart szilvás » Kedvenc szilvás sütink » Hűsítő szilvaleves
» Szilvás kavart » Finom szilvás sütemény » Szilvás muffin » Szilvás csók
» Szilvás rakott palacsinta » Aszalt szilva leves » Poharas szilvás szelet. » Rumos szilva nyersen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.