Tutireceptek.hu fejléc

Édes alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 nagy golden alma
10 dkg füge
5 dkg mandula
3 dkg vaj
5 dkg méz

Elkészítés:
Az almák magházát kivájjuk,úgy hogy az almák alja zárt maradjon.Az így keletkezett üreget kimélyítjük és megtöltjük az apróra vágott füge és a meghámozott feldarabolt mandula keverékével.Tűzálló tálat kivajazzuk,beleállítjuk az almákat és leöntjük 3 evőkanál vízzel összekevert mézzel.Közepesen meleg sütőben 25perc alatt sütjük.(sütés alatt néhányszor meglocsoljuk a mézes vízzel.)Ha kész azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha mézeskalács II. » Répa torta Ivántól » Meggyes tekercs » Kefires pite
» Rózsaszelet » Mandulás máglyarakás » Tiramisu másképp, olcsón » Almás-kakaós süti
» Krém zserbó » Joghurtos-almás finomság » Finom fánk » Csúnya de finom :)
» Szilvalekváros kalács » Borzas » Krémes rizs » Andi diós zserbója


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.