Tutireceptek.hu fejléc

Édes csiga recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók :
60 dkg liszt,
2 db tojássárgája,
3 dkg élesztő,
tej,
szükség szerint egy csipet só,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaópor,
3-4 evőkanál porcukor,
10 dkg sütőmargarin

Elkészítés:
Elkészítés : Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tojássárgákat a liszttel, az élesztős tejjel a csipet sóval eldolgozzuk és beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálba langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, egy ujjnyi vastagságságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót és feltekerjük beigli formájúra, másfél ujjnyi szeleteket vágjuk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe fektetjük és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével, rövid ideig pihentetjük, majd előmelegitett sütöben megsütjük. Ha már majdnem kész, egy percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaniliás tejjel és visszatolva készre sütjük.

Tanácsok:
Én a vaníliás tejet kihagyom a végéről, ezért az enyém 1-2 nap alatt kiszárad. :( A sót ki ne hagyd, különben szinte ehetetlen.
Dióval is finom, a nutella azonban kifolyik belőle.

Sós formában is elkészíthető pizzakrémmel. Akkor a tetjéremehet egy kis reszelt sajt.


A receptet beküldte: Loni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós csiga 2. » Kókuszhabos csiga » Gyors kalács, batyu, csiga » Karamellás csiga
» Túrós, kakaós csiga » Vanília pudingos csiga » Kelt fahéjas csiga » Pizzás csiga
» Karácsonyi csigák » Mennyei kakaós csiga » Kakaós csiga (Update 1) » Kakaós-diós csiga
» Habos csiga » Tepertős csiga » Káposztás csiga » Csigabiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.