Tutireceptek.hu fejléc

Édesburgonya kukoricával recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
70 dkg édesburgonya
40 dkg fagyasztott kukorica
6 dkg vaj
2 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:
Az (édes)burgonyát héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 4-5 percig sütjük. A kukoricás burgonyát kitálaljuk és rámorzsoljuk a hideg vajat. Marhasült mellé, köretként kínáljuk.

Tanácsok:
Az édesburgonya a Távol-Keleten és az egész amerikai kontinensen rendkívül népszerű,íze a főtt gesztenyééhez hasonlít leginkább.A magyar ízlésnek azonban ehhez a recepthez is jobban megfelel a hagyományos burgonya.Szóval bármelyikkel elkészíthetjük,ízlés szerint.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májusi saláta kukoricával » Csilis pulyka kukoricával » Szalonnás édesburgonya » Rakott krumpli kukoricával
» Édesburgonya fánk (vegan) » Brassói édesburgonyából » Burgonyasaláta kukoricával » Hagymás édesburgonya
» Fasírt édesburgonyából » Lapcsánka kicsit másképp » Zsemlegombóc 2 » Tarhonya kuktában
» Egresmártás » Fincsi Köret » Hagymás krokett » Zöldséges gombapástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.