Tutireceptek.hu fejléc

Édeskrumplis nudli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db nagyobb édeskrumpli,
25 dkg vaj,
só,
10 dkg zabpehely,
finomliszt.

Elkészítés:
Első lépésként megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomóval szétnyomjuk az édeskrumpli szemeket. Aztán a krumplipépet átkanalazzuk egy nagy keverőtálba, hozzácsípkedünk kb. 5-8 dkg vajat, majd annyi lisztet öntünk hozzá, amennyit a gyúrásnál felvesz (kb. 10-15 dkg). Aztán ízesítjük egy csipet sóval, föltűrjük az ingujjat, és már gyúrhatunk is. Ha a tálban már nagyjából összeállítiottuk a tésztát, átemeljük egy gyúródeszkára és ott folytatjuk a tészta kidolgozását, amíg szép, egyállagú nem lesz.

Ha a tésztával elkészültünk, lecsípünk a tésztából egy kisebb teniszlabdányi darabot, majd mintha gyurmáznánk, hurkává sodorjuk, végül nudlikat csipkedünk belőle. Ha nem megy kézzel, felvághatjuk késsel is.

Ha a nudlikat kiszaggattuk, lobogva forró vízben kifőzzük őket, majd egy alapos lecsöpögtetés után átborítjuk az előre elkészített apróra őrölt, vajon megpirított zabpehely morzsába. Egy alapos átforgatás után már ehetjük is az édeskrumpli nudlikat porcukorral vagy lekvárral, ki-ki ízlésének megfelelően.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-nudlis egytál » Túrónudli » Mákos nudlik » Burgonyametélt (nudli)
» Sváb nudli » Lasagne másképp » Lecsós tarhonya (vegan) » Zöldséges zuzaragu
» Rizses zúzaragu » Kelkáposztatekercs rántva » Csirkecombok "Toros"-módra » Sajtos tészta gazdagon
» Tök lecsó » Virslis hentestokány » Hurkás rakott krumpli » Gombás-cukkinis omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.